Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Θα στηρίξετε τα παιδιά μας κύριε υπουργέ ;


Η Ελληνική ολυμπιακή ομάδα συνεχίζει να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς μεχρι σήμερα η συγκομιδή των μεταλλίων δεν είναι καθόλου φτωχή σε μια χώρα με τεράστια οικονομική ύφεση.

Δυο χρυσά και ένα χάλκινο μέχρι στιγμής. Και η περηφάνια του Έλληνα ''αγγιζει'' το ζενίθ....
Πολλοί θεωρούν εξαιρετικά ''φτωχή'' την συγκεκριμένη συγκομιδή των μεταλλίων ,αλλά από μια άλλη οπτική πλευρά είναι εξαιρετικά εύφορη και πλούσια.

Η Άννα Κορακάκη η χρυσή μας ολυμπιονίκης στην σκοποβολή,κατάφερε το αδύνατο. Εντελώς μόνη σήκωσε  στα ουράνια την γαλανόλευκη σημαία αφήνοντας στην δεύτερη θέση την συναθλήτρια από την Γερμανία. Η Άννα ήταν μόνη,χωρίς την παραμικρη οικονομική βοήθεια του κράτους πάλεψε για έναν άθλο και τον πέτυχε.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε πως η ελληνική ομοσπονδια δεν την έδινε ούτε καν τον απαραίτητο ρουχισμό ,ούτε το εθνόσημο στο στήθος και αναγκάζονταν να τα αγοράσει όλα η ίδια ...με δικά της χρήματα!

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό ''μελανό'' σημείο της χώρας μας ως προς το πρόσωπο της Αννας μας!Ίσως πολλοί να γνωρίζεται και το χώρο που έκανε προετοιμασια για τους ολυμπιακούς αγώνες λόγο και της τεράστιας προβολής του από τα  ΜΜΕ μετά την κατάκτηση των μεταλλίων .Ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλάνε για τις εγκαταστάσεις..<<δείτε που κάνει προπόνηση η Αννα Κορακάκη>> Άρχισαν να το γράφουν όλα τα MEDIA και η Άννα δεχόταν δεκάδες ερωτήσεις για αυτό το θέμα.. <<Πως γίνεται να έχεις κάνει προετοιμασία εκεί ;>> την ρωτούσαν και τότε η Άννα με ενα βλέμμα απογοήτευσης αλλά ταυτόχρονα και περηφάνιας μεταβίβαζε  τον προβληματισμό της.
το προπονητήριο της Άννας Κορακάκη

Το αξιοσημείωτο και παράξενο ίσως είναι..ότι ο Κύριος Κοντονής ο υφυπουργός αθλητισμού  ήταν στις κερκίδες του γηπέδου την ώρα όπου η Αννα έδινε τον δικό της αγώνα και μετά την λήξη αυτού με ένα πλατύ χαμόγελο το έπαιζε ο άκρος επιτυχημένος υπουργός  ο οποίος με την τεράστια συνεισφορά στους αθλητές έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι για την ανάβαση της Άννας στο ψηλότερο σκαλί του βάρθρου. Κούνια που σε κούναγε κύριε Σταύρο....

Αν κ.υπουργέ νομίζεται ότι βοηθήσατε αυτά τα παιδιά και όχι ειδικά την Άννα και τον Λευτέρη αλλά γενικά όλη την ελληνική αποστολή είστε το λιγότερο γελασμένος.

Τα παιδιά μόνα τους αγωνίστηκαν με δικά τους έξοδα και με δικές τους θυσίες ..αντιθέτως εσείς το μόνο που κάνατε είναι να εκμεταλλευτείτε την θέση που διακατέχεται και να έχετε την τιμή να δείτε από κοντά την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών μας.Σε μια περίοδο όπου κανένας Έλληνας πολίτης δεν έχει αυτή την δυνατότητα.

Όλοι οι αθλητές μας ,όλα τα παιδιά χρειάζονται την στήριξη σας κύριε υπουργέ, την οικονομική στήριξη του κράτους και της πολιτείας.

 Φτιάξτε υποδομές για να αθλούνται και να προπονούνται οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ γιατί το αξίζουν .Και αν δεν έχετε  χρήματα ...να βρείτε ή τουλάχιστον να μην γκρεμίζεται τα όσα χτίζουν από μόνοι τους οι αθλητές μας όπως γκρεμίσατε και την παράγκα που προπονούταν η Άννα για να μην ρεζιλευτεί το κράτος.

Εμείς ο ελληνικός λαός επικροτούμε και θαυμάζουμε τα παιδιά μας γιατί γνωρίζουμε τους κόπους και τις θυσίες των αθλητών μας και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν κάποιος κατακτά κάτι με αντίξοες και δύσκολες συνθήκες αυτόματα αποκτά και μεγαλύτερη αξία. Η Άννα και ο Λευτέρης δεν κατάκτησαν χρυσό κατάκτησαν πλατίνα.

Και κάτι ακόμα ο Ελληνας δεν χρειάζεται να είναι περήφανος μόνο όταν αποκτήση  κάποιο μετάλλιο η κάποιο τίτλο άλλα θα πρέπει να είναι πάντα περήφανος για την χώρα,την πατρίδα,και την σημαία. Διότι ..αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα, αυτή η σημαία μπορεί να πετύχει πολλά αρκεί να στηρίξει τα παιδιά της.

Όσο για σας κύριε υφυπουργέ σήμερα είστε υπουργός αύριο μπορεί να είστε ένας απλώς πολίτης ...

Άλλωστε ο λαός είναι ο καλύτερος κριτής !!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟΝ Λευτέρη Πετρούνια στην Άννα Κορακάκη και σε όλα τα παιδιά που μάχηκαν και μάχονται για την <<γαλανόλευκη>>.

Επιμέλεια-ρεπορτάζ:Μιχάλης Τσιγγενης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου